Veerle deel 1

-PERSBERICHT-

De twintigste eeuw door de ogen van Veerle

Lukas Burgering uit Breukelen vertelt hoe een Belgisch meisje uitgroeit tot beroemd kunstenares

In ‘Veerle – De geautoriseerde biografie’ vertelt Lukas Burgering het verhaal over Veerle, een knappe, jonge vrouw uit het Belgische Winterslag die als jazz zangeres de wereldtop bereikt. Fictie en werkelijkheid worden met een dunne lijn van elkaar gescheiden in dit boek, waarin veel historische gebeurtenissen een rol spelen. Hiermee dient het verhaal tevens als een volwaardig beeld van de twintigste eeuw in de wereld, meer in het bijzonder België, Argentinië, New York en Parijs. Deze bijzondere roman wordt sinds 20 maart uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Veerle Vlaeminckx is een van de allergrootste kunstenaressen van de twintigste eeuw. Ze groeit op in een café in de mijnstreek in België en bereikt uiteindelijk de wereldtop. Haar turbulente leven met huwelijken en scheidingen, haar sociale gevoel en haar muzikale hoogte- en dieptepunten staan centraal in deze biografie, waarvoor haar nabestaanden toestemming hebben gegeven.

Een jong onzeker meisje groeit op tot een wereldster, voor wie geen enkele muzikale uitdaging nog te gek is. Haar hart ligt bij de jazz. Ze werkt met alle groten uit de muziek: Brel, Lennon, Piaff, Callas, Jagger, Sinatra en Dylan. Maar hoe verloopt haar eindeloze zoektocht naar liefde en rust?

BESTEL HET BOEK HIER